torstai 6. lokakuuta 2016

Aika vierii...

Työt Kotkaniemessä edistyvät tasaisesti. Ainakin näin ulkopuolisen silmin. Kovasti remontti tuntuu myös kiinnostavan ja hyvä niin. Tässä yksi uusimmista Ylen jutuista. 

Sisätilat on remontin alusta asti jaettu kahteen osaan - siis remontin toteuttamisen kannalta. Uusia väliseiniä ei sentään ole rakennettu tai ovia laitettu umpeen. Laitan tähän alle kuvan hiukan selventämään tilannetta, vaikka oheinen pohjapiirros ei olekaan se viimeisin versio.

Vasen pääty on kahvilaa - oikea museota.


Toisessa päässä (oikealla) taloa remonttia tehdään hyvin hienovaraisesti vanhaa säästäen. Maalia hiotaan kerros kerrokselta, ja remontissa vältetään uusien reikien tekemistä kattoihin tai seiniin aina kun mahdollista. Kaikki vanha, jos vain voidaan, jätetään paikalleen. Museohuoneista kun on kyse.

Toisessa päässä (vasemmalla) taloa tehdään (ja pitääkin reippaammalla kädellä). Tätä toista päätyä on nimittäin ennenkin remontoitu enemmän. Kun talo on palvellut kotina ja täysihoitolana vuodesta 1898 2000-luvulle asti, on keittiökin saanut kokea useita vaiheita. Nyt tuohon vanhaan Ellenin keittiöön rakennetaan kahvilatilat, ja samaan päätyyn, puutarhan puolelle, laitetaan myös nykyaikainen keittiö.

Tämä leivinuuni on Ellenin ajoilta. Sen kyljestä on purettu myöhemmin keittiöön tuodut sähkölaitteet,.

Tässä kuvaa 30-luvun kylpyhuoneen sisäseinästä ennen vaurioiden korjausta. Kylpyhuone purettiin remontissa kahvilan asiakastilojen tieltä. Kuten keittiökin, se oli vuosien saatossa kokenut monia muutoksia. Kivipesän päällä lienee ollut yksi tulisija, sillä talossa on aiemmin ollut yksi piippu enemmän. Pieni ovi vie Ellenin ja Ukko-Pekan makuuhuoneeseen.

Leivinuuni vasemmalla. Kuvassa näkyy molemmat vauriot, joita vesi on taloon tehnyt. Leivinuunin vieressä on ollut tiskipöytä (tuossa pienen ikkunan alla ja punaisen putkenpään kohdalla). Kauempana, suurennetun oviaukon takana näkyy 30-luvulla rakennetun kylpyhuoneen seinää. 
Tässä vanhemmassa blogipostauksessa näkyy yhdessä kuvassa miltä ylläoleva seinä näytti ennen  oviaukon suurentamista.

WC-tiloja varten on keittiön eteisen seinään puhkaistu uusi ovi. Hyvältä näyttää hirsi muualla!

Tulevan valmistuskeittiön seinää ja kattoa.
Keittiön ja asiakastilojen rakentaminen vanhaan taloon vaati paljon suunnittelua, uusia putkia, viemäreitä ja sähköjä - kuten kuvista näkyy. Ulkonakin on kaivettu.

Tässä vedetään uutta putkea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti