tiistai 18. lokakuuta 2016

Kotkaniemessä töissä

Kotkaniemen kunnostuksessa on mukana monta mukavaa ammattilaista. Kiinnostus remonttia kohtaan on myös ollut kiitettävää - jotain tullee tälläkin viikolla kansallisiin viestimiin näkyville.

Tässä pieni pätkä parin viikon takaa. (Yle/Olli Aimola)

Antaakseen omalta osaltaan edes hiukan työrauhaa Kotkaniemessä työskenteleville, blogi ei tällä viikolla vieraile työmaalla. Sen sijaan ääneen, tai oikeammin kuviin, pääsevät muut.

Kotkaniemen peruskorjauksen alkamisesta voi lukea Senaatti-kiinteistöjen uusimmasta Kontrahti -lehdestä tai tiedotteesta. Kotkaniemen rakennuttajahan on Senaatti-kiinteistöt ja Kotkaniemi-säätiön rooli on käyttäjä. Käyttäjän kannalta yhteistyö peruskorjauksessa on sujunut ainakin tähän mennessä oikein mallikkaasti, kiitokset siitä asianosaisille.

Kontrahti 3/2016

Elokuu ja peruskorjauksen avajaiset, opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen instagramissa.

Yllä oleva kuva avajaisista on otettu Kotkaniemen salissa. Salin lattiasta oli ennen avajaisia jo poistettu siihen 30 vuotta aiemmin asennettu parketti. Avajaisissa käveltiin vielä tasoitteen päällä, jonka poistamisessa Restaurointiosuuskunta Kymen Karmiinin tekijöillä on sittemmin ollut melkoinen työ. Kymen Karmiinin sivuilta löytyy muuten myös referensseistä kuvia Kotkaniemestä.

Kymen Karmiinin instagramista saa kuvaa tehdystä työstä. 

Oletteko nähneet tällaista hälytysjärjestelmää? Hälytysjärjestelmä löytyy Kotkaniemen keittiöpäädyn oven vierestä ja sen on asentanut Ukko-Pekan pojanpoika Jorma Svinhufvud. Onneksi Kotkaniemessä on toki myös sähkötoimiset hälyttimet vaikkakin sähkökatkoksen sattuessa tämä on aika varmatoiminen. 
Kotkaniemen peruskorjauksen rakennusurakoitsija on LMK Lappeenranta Oy, LVI-urakoitsija on Mäntyharjun LVI Oy ja sähköistyksen toteuttaa Etelä-Saimaan Sähkötyö Oy.  Ikkunankorjauksesta ja restaurointitöistä vastaa siis jo äsken mainittu Restaurointiosuuskunta Kymen Karmiini. Kun mukaan lasketaan vielä mm. kaikki suunnittelijat ja rakennuttajakonsultti, on Kotkaniemen työmaakokouksissa usein mukana aikamoinen määrä ihmisiä. Projekti on kuitenkin sen verran suuri, että hyvä tiedonkulku on töiden kannalta aivan oleellista.


Rakennesuunnittelu Insinööritoimisto Lauri Mehto Oy:n Sami Suomela on kuvannut Kotkaniemen työmaata rannan puolelta puutarhasta käsin.

Syksyisen auringonlaskun myötä kiitokset kaikille Kotkaniemen ahertajille ja kaikille teille, jotka jaksavat olla kiinnostuneita tästä meille niin tärkeästä talosta. Palataan!

kuva Sirkka Svinhufvud

p.s. Vielä ehtii mukaan, jos yrittäjyys Kotkaniemessä kiinnostaa. Jos et ehtinyt paikalle 29.9. Luumäen kunnantalolle, mutta olet kiinnostunut yritystoiminnasta päärakennuksen keittiöpäätyyn valmistuvassa kahvilassa ja nykyaikaisessa valmistuskeittiössä, ota yhteyttä Elina Lyijyseen, elina.lyijynen@luumaki.fi tai puh. 040 712 3986.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti