torstai 22. syyskuuta 2016

Kattojen yllä - tai ainakin melkein

Tänään 21.9. kiipeiltiin Kotkaniemessä korkealla telineillä. Sisällä talossa tapahtuu koko ajan, jotta taloon saataisiin lämmöt päälle ennen talven tuloa. Suurin sutina lienee kuitenkin katolla. Koko Kotkaniemen päärakennushan on tällä hetkellä säältä suojassa. Valtavat telineet kiertävät koko talon ympäri ja katon korkeudelle ja yli. Vaikka syyskelit ovat viime päivinä olleet kuivia, helpottaa suojaus remonttia melkoisesti. 

Kauempaa katsottuna Kotkaniemi näyttää tavallista suuremmalta, mutta vielä mielenkiintoisammat ovat näkymät läheltä - sääsuojan alta. Näin läheltä ja näin korkealta ei Kotkaniemeä useinkaan ole päässyt   eikä pääse näkemään.
Tässä ollaan pääoven yläpuolella. Räystään aluslaudoituksesta on purettu huonot pois. 
Tämä on pääoven oikealta puolen, niemen suuntaan. Lahot laudat pois, uusia - tai vanhoja hyviä - tilalle. Tässä kohtaa on ilmeisesti yksi pahimmista vaurioista. Remontissa puolen vuosisataa sitten laitetut uudet ikkunat ja niiden pellitys ei ole ollut ihan kohdillaan.

Tässä on yksi katon jiireistä - kuvassa näkyy jo korjattua  rakennetta.

Tämä Kotkaniemen päätykoriste on jo saanut seurakseen uutta räystään aluslaudoitusta.  Laudoitus on kaksoishelmipaneelia ja uudet paneelit jouduttiin höyläyttämään, sillä vastaavaa ei löydy nykyajan valikoimista.
Puutarhan puoleisella lappeella on pärekatto jo pitkällä. 
Kuvassa Olli Aimola/Yle ja Kari Siikanen/Karin Päre ja Puu. Nauhoitetun ohjelman pitäisi tulla ulos 22.9. klo 17.20 Yle Lappeenranta.
Valmis pärekatto on kaunis!

Tämän valmistuvan katon alle etsitään nyt parhaillaan yrittäjää. Kotkaniemeen saadaan nykyaikainen valmistuskeittiö, sekä reilusti asiakaspaikkoja ulos ja sisälle, joten puitteet kahvila/ravintolatoiminnalle tässä historiallisessa ympäristössä tulevat olemaan upeat. Kotkaniemi-säätiö järjestää kaikille kiinnostuneille tiedotus- ja koulutusiltapäivän 29.9.2016 Luumäen kunnantalon valtuustosalissa klo 12.00 alkaen. Tilaisuuteen osallistuminen ei maksa mitään eikä sido mihinkään. Iltapäivän aikana kuullaan Kai Hämäläisen luento palvelumuotoilusta ja Kahvila Majurskan omistajan Arja Ylä-Outisen kokemuksia historiallisista toimintaympäristöistä. Lisäksi tutustutaan Kotkaniemen korjaussuunnitelmiin ja jaetaan tarjouspyyntöaihiot kiinnostuneille yrittäjille. Ilmoittautumiset tilaisuuteen Elina Lyijyselle 28.9. mennessä, elina.lyijynen@luumaki.fi tai puh. 040 712 3986.

p.s. Kotkaniemen purettuja kattotiiliä saattaa jäädä yli. Olisiko niille tarvetta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti