perjantai 27. tammikuuta 2017

Työmaakokous 10

Kotkaniemessä pidetään työmaakokous yleensä n. kolmen viikon välein. Kun työmaa on näinkin suuri, on tärkeää, että kaikki pysyvät kärryillä missä mennään, ja asioista sovitaan yhteisesti. Ennen kokousta kaikki toimittavat työ-/suunnitteluvaiheilmoituksensa, josta nähdään mitä on saatu valmiiksi, mitä tehdään nyt ja mitä seuraavaksi. Kokouksessa istutaan sitten kaikki yhdessä alas ja käydään läpi tapetilla olevat asiat niin tilaajan, suunnittelijoiden, urakoitsijoiden kuin käyttäjänkin kannalta. Kokouksessa osallistujia on yleensä pitkälle toistakymmentä.

Ennen kokousta käydään yhdessä työmaakierros. Kierroksella päästään yhteisvoimin testaamaan ongelmanratkaisukykyä. Mielipiteet asioista vaihteklevat, mutta pukeutuminen on työmaalla aina yhtenevää. Ilman kypärää, turvakenkiä ja neonkeltaista liiviä/takkia ei työmaalle ole kellään asiaa.
Työmaakokous nro 10 pidettiin 25.1.17 klo 11.30 alkaneella työmaakierroksella ja sen jälkeen siirryttiin läheiseen Kahvi-Pakariin klo 13 pitämään kokousta.

Tällä kertaa työmaakierros pureutui mm. sähköpuolen asioihin. Miten yhdistetään a) pintavedot ja -rasiat, b) upotetut rasiat, c) museoympäristö ja d) nykyajan sähkö- ja tietoverkkotarpeet? Pitkällisen pohdinnan, pyörittelyn ja tuoteluetteloiden selaamisen jälkeen tulos on alla. 

Kahvilan puolelle laitetaan upotettaviin rasioihin tätä sarjaa.

Siellä missä ei voida upottaa ja mm. yläkerran kokoustiloihin laitetaan näitä (joita jo ennestäänkin Kotkaniemestä löytyy).

Upotettavat katkaisijat ovat näitä...

...ja pinta-asennettavat katkaisijat ovat näitä.

Näin se kai sovittiin? Varmuuden vuoksi mainittakoon, että ylläoleva ei ole asentajalle ohjeeksi.

Bloginpitäjä siirtyi välillä tarkkailemaan kierrosta seinän toiselle puolen. Kierroksen muotiväri keltainen loistaa vanhasta putkiaukosta.

Alla vielä muutama kuva muuttuneista tiloista.

Tähän on tulossa kahvilan wc-tilat.

Tämä kuva on wc-tiloista kohti keittiötä. Ensimmäinen välikkö wc:tä, toinen paneloitu välikkö on kahvilan (eli keittiöpäädyn) eteinen ja takana näkyy keittiötä.
Työmaakierros ulottui myös vinttiin. Vintti on tässä peruskorjauksessa muuttunut eniten sinne tulleiden teknisten tilojen myötä. Palo- ja turvallisuusmääräysten takia vinttiä on levytetty ja työmaakierroksella pohdittiin lisäksi mm. kaideasioita alla olevaan portaikkoon. Vintille rakennettu käytävä toimii yhtenä poistumistienä. Putoamisvaaraa ei saa olla. Palotilanteessa kantavien rakenteiden tulee kestää määritetty aika ja myös materiaalit on mietittävä niin, että vaarallisia savukaasuja muodostuisi mahdollisimman vähän. Onneksi ihan kaikkea ei tarvitse maallikon ymmärtää.

Keittiöpäädyn eteisessä on ovi vintin portaikkoon. Vintissä ovat tekniset tilat eikä tänne ole yleisöllä pääsyä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti