keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Kotkaniemi lentoon - kuulumisia syksyltä 2017

Kirjoitin tänne blogiin kesäkuussa ajatuksiani aloittaessani työt Kotkaniemi lentoon -hankkeen parissa. Jo heti työni aluksi olin huomannut Kotkaniemen merkittävyyden ja sen laajan skaalan tunteita, joita paikka ihmisissä herättää.

Nyt minulla on ollut ilo ja kunnia työskennellä Kotkaniemen parissa jo puolen vuoden ajan. On ollut antoisaa saada olla sellaisen työnantajan palveluksessa, jossa moni asia on vasta aluillaan, mutta samalla paljossa ollaan selvästi voiton puolella. Kotkaniemi-säätiön parissa vuosia pääosin täysin vapaaehtoisesti työskennelleet ovat tehneet valtavasti töitä sen eteen, että valtion toteuttama peruskorjaus Kotkaniemessä on toteutunut ja koko projekti on jo tässä vaiheessa, Kotkaniemi valmiina lähtemään omille siivilleen.

Tämä kulunut puolivuotinen on ollut antoisaa aikaa. Voin sataprosenttisesti allekirjoittaa lauseen ”ei ole kahta samanlaista päivää” mitä tulee omaan työkuvaani. Mieleenpainuvina asioina syksystä ovat jääneet mieleeni muun muassa se, että sain olla mukana juhlistamassa 100-vuotiasta Suomea järjestämällä Itsenäisyyssenaatin 100-vuotisjuhlaa Kotkaniemessä, Kotkaniemi-teemaisten yleisötilaisuuksien toteuttaminen ja peruskorjauksen valmistumisen seuraaminen. 
On ollut hienoa nähdä, että Kotkaniemi sekä Svinhufvudien historia kiinnostavat eri ikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia ihmisiä. Syksyn 2017 aikana järjestämämme luento- ja keskustelutilaisuudet tavoittivat 136 yksittäistä kävijää. Kesäkuussa ja marraskuussa järjestetyissä avoimissa kummissakin Kotkaniemessä vieraili yli 200 ihmistä. Historia ja tarinat kiinnostavat ihmisiä. Vaikka ajat muuttuvat, tämä ei loppujen lopuksi muutu.

Kotkaniemi paikkana herättää ihmisissä paljon sympatiaa ja halua auttaa. Olen saanut työssäni paljon tukea eri tahoilta ja kiitos kaikille siitä jo tässä vaiheessa, vaikka projekti onkin vielä täysin kesken ja Kotkaniemen uusi tuleminen vasta tuloillaan. Syksyn aikana allekirjoitettiin sopimus siitä, että luumäkeläinen leipomo Satun Makiat aloittaa kahvilatoiminnan Kotkaniemessä. Kotkaniemen toimintaa tukemaan perustettuun neuvottelukuntaan saatiin jäseniksi useita kansanedustajia, järjestöjen edustajia ja muita merkittäviä tahoja. Nämä kaikki kertovat osaltaan yhteistyön voimasta ja ihmisten halusta olla tukemassa Kotkaniemen kehittymistä.
Laitoin viime viikolla sähköpostia kaikille, ketkä ovat syksyn 2017 aikaan ilmoittaneet olevansa kiinnostuneita opaskoulutuksesta. Jos olet kiinnostunut opaskoulutuksesta, etkä ole vielä ilmoittanut, vielä ehtii laittamalla viestiä minulle. Opaspalvelut ovat tärkeä osa Kotkaniemen rakentumista ja tulevaisuuden turvaamista, siihen tarvitsemme laajan verkoston.

Kotkaniemen toiminnassa on mahdollista olla monin tavoin. Erilaisista tavoista tukea Kotkaniemeä tiedotamme pian lisää.

Lisäksi ensi kesää varten tiedoksi nämä ajankohtaiset asiat:

1. Puutarhapalstoille voi hakea viljelijäksi. Kotkaniemi-säätiö hallinnoi pientä hyötypuutarhaa, joka on restauroitu Kotkaniemen puutarhaan Ellen Svinhufvudin aikakaudelle. Jos haluat olla mukana tukemassa Kotkaniemeä viljelemällä hyötypuutarhassa omaa viljelypalstaasi, löydät hakemuslomakkeen täältä: KLIK. 
Puutarhan viljely on mahdollisuus olla tukemassa Kotkaniemen toimintaa vapaaehtoistyön kautta. Puutarhapalstat ovat viljelijöille ilmaisia ja jokainen saa itse päättää viljelysadon käytöstä haluamallaan tavalla.

2. Renkituvan pieni huone ja kaksi pihan aittaa ovat vuokrattavissa työskentely- ja myyntitiloiksi (esim. kädentaitajille). Täytä varauslomake täältä: KLIK. 

Tämä blogi on perustettu tiedottamaan Kotkaniemen peruskorjauksesta, ja koska peruskorjaus on päätöksessä, myös tämän blogin päivittäminen tässä mielessä päättyy. Jatkossa ajankohtaisia asioita päivitetään ensisijaisesti Kotkaniemen uudistettujen kotisivujen ajankohtaista-osioon sekä ensi vuoden puolella alkavan uutiskirjeen muodossa. Muistattehan seurata myös Kotkaniemeä Facebookissa sekä Instagramissa.

Mukavaa joulunaikaa kaikille Kotkaniemen ystäville,

Heini Kähkönen

projektipäällikkö / Kotkaniemi lentoon


heini.kahkonen(at)kotkaniemi.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti