maanantai 13. maaliskuuta 2017

Maalijuttuja

Kotkaniemen restaurointipuolella eli tulevassa museossa työt etenevät suunnitellusti. Vanhan tutkiminen ja päätösten tekeminen sävyistä, tekniikoista, maaleista sekä tapeteista on hidasta, mutta kun päätökset on tehty, niin valmista tulee kyllä. Aika paljon onkin jo saatu aikaan. Ikkunat, ovet ja sisäkatot alkavat olla hyvässä vaiheessa. Tapetteja ja lattioita täytyy vielä odottaa.

Ikkunan pokat ovat suurimmaksi osaksi valmiita. Sisäpuolelta väritys noudattaa kunkin huoneen värimaailmaa, ulkopuoli on valkoinen.

Katolle tulevat koristeet, spiirat, ovat saaneet valkoisen värin. Salin lattialla on tilaa maalata. Niiden yksityiskohtia maalataan vielä vihreällä. 
Salin katon rosettia puhdistetaan vanhoista maalikerroksista. Ei liene yllätys, että siitäkin löytyy vihreän sävyjä ja kultaa.

Tässä muistutus salin ovista ennen.

Ovi nyt.

Ovi nyt.

Ovien listatkaan eivät ole enää valkoiset.

Verantahuoneen katto on saanut oman pellavaisen sävynsä ja listat oman sävynsä. 80-luvulla valittu tapetti sopii kuin nakutettu. Oven pielessä on mallikappale vanhasta tapetista.

Yläkerran toiseksi suurimmassa huoneessa etsitään vielä oikeita sävyjä. Työmaavalaisin heitti oudot varjot kuvaan, mutta roosaa ja vaaleaa sinistä on tulossa.

Maalattavaa on paljon - tässä on vain pieni osa sävyistä ja pensseleistä hienosti järjestyksessä.

Yksi suurimmista maalausurakoista on vielä edessä ja alkanee huhtikuun puolivälissä. Se liittyy alla olevaan kuvaan. 

Kotkaniemen ruokasalissa on ollut kuviollinen ruskea linoleumlattia. Alkuperäinen lattia on vielä tallella maalikerrosten alla, mutta sen palauttaminen ei ole mahdollista. Ruokasalin lattia on niin merkittävä osa Kotkaniemen sisätiloja, ettei sen tilalle haluttu laittaa lautalattiaa. Uutta linoleumlattiaa samalla tai samantapaisella kuviolla ei löytynyt, mutta onneksi saatavilla on yksiväristä linoleumia ja maaleja. Siispä uusi lattia maalataan.

Pieni pala oikeassa alakulmassa on alkuperäistä lattiaa. Neljä isompaa palaa ovat koepaloja erilaisilla maaleilla ja pintakäsittelyillä. Lattiasta tulee varmasti upea!


Uuden lattian mallipala ilman käsittelyä ja käsittelyllä.

Se suurin maalausprojekti pääsee alkamaan sitten kun säät sallivat. Toivotaan kuivaa ja lämmintä kevättä ja alkukesää.


2 kommenttia:

  1. Löysin blogisi googlesta hakusanalla linoleumimatto. Juuri minun makuuni tämä blogi kerrankin!

    Mistä olet löytänyt huokoista päälle maalattavaa linoleumimattoa? Minä onnistun löytämään vain muovipinnoitettua.

    VastaaPoista
  2. Hei, onneksi ei tarvinnut itse etsiä. Tätä täytynee kysyä itseä viisaammilta.

    VastaaPoista