tiistai 9. elokuuta 2016

Kotkaniemi museona

Kun Kotkaniemi avattiin museona kevätkesällä 2000, oli museon avaaminen suhteellisen helppoa. 1950-luvulta saakka Luumäen kunnan hallussa olleet esineet siirrettiin takaisin niihin huoneisiin, joissa ne olivat joskus olleet. Uudemmat esineet vietiin toiseen päähän taloa.

Museovuosien varrella tehtiin muutamia pieniä muutoksia kun huonekaluja saatiin lisää lahjoituksina tai niitä kunnostettiin. Sängyt siirtyivät verantahuoneesta makuuhuoneeseen ja förmaaki avattiin, kun kihlajaislahjakalusto saatiin esille. Ruokasalista vietiin uudemmat ruokaryhmät pois, kun museovieraille ei enää tarjottu ruokailumahdollisuutta. Vaihtuvia näyttelyitäkin järjestettiin, mutta muutoin huoneet ja esineet saivat pysyä jotakuinkin omilla paikoillaan.

Vaikka museon esineet olivat aitoja, niin pintamateriaalit huoneissa olivat myöhempää - käytännön sanelemaa - perua. Katon jiirin ajoittaiset vesivuodot ja vuotojen korjaukset jättivät oman jälkensä museomiljööseen.

Jos haluat nähdä, miltä museossa näytti ennen remonttia, käy säätiön sivuilla katsomassa virtuaalikierros. Tee museokierros tietokoneella (vaatii nopeamman internetyhteyden) tai mobiililaitteella(sopii myös hitaammalle yhteydelle).

Näin museo sai pysyä kesään 2015 asti, jolloin esineet siirrettiin turvaan remontin tieltä. Kesän 2015 projektista voit lukea: http://elavamuseo.blogspot.fi/2015/08/kesaterveisia-kotkaniemesta.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti